Energie vergelijken Andijk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Andijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals bijv. Essent en Powerpeers. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Andijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de geldende korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Andijk.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €204

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Andijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.513,25
3 jaar Vattenfall €110 €3,06 €1.633,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.753,25

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Andijk”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Andijk:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Andijk met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Andijk? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Andijk zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders geven jouw sensationele welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €289

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Andijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ten Post.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt direct de voordeligste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Andijk


Vind de goedkoopste energie in Andijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Andijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Behulpzame service
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
2 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Behulpzame service
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
1 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Andijk

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Andijk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je gelijk de meest goedkope gasleverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Medemblik). Een interessante leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kollumerzwaag.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Medemblik.