Energie vergelijken Terwolde Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Terwolde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals UnitedConsumers en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Terwolde? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele korting. Is het nieuw voor jou? Hier lees je praktische info over gas, stroom en licht in Terwolde.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €253

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Terwolde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €130 €10,83 €1.606,90
3 jaar EnergieFlex €280 €7,78 €1.726,90
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.846,90

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Terwolde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Terwolde:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Terwolde waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Terwolde? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Terwolde is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven namelijk sublieme welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €185

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Terwolde zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Norg.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw situatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Terwolde


Overstappen naar de goedkoopste energie in Terwolde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Terwolde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstapservice
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Overstapservice
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Aangename service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette service
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Terwolde

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Terwolde? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij direct de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Voorst). Een goedkope maatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Eibergen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Voorst.