Energie vergelijken Arum Start met vergelijken en bespaar maar liefst €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Arum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. UnitedConsumers en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Arum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Arum.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €199

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Arum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.514,35
3 jaar Delta €330 €9,17 €1.634,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.754,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Arum”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Arum:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Arum met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Energiedirect.nl.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Arum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Arum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers hebben gewoonlijk gigantische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €133

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Arum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Teteringen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Arum


Ontdek de goedkoopste energie in Arum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Arum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Charmante service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Meerdere contracten
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vaste prijs stroom
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste prijs gas
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Arum

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Arum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij meteen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een voordelige aanbieder achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Krimpen aan den IJssel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.