Energie vergelijken Asten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Asten? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Asten? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Via deze website check je alle info over stroom, gas en licht in Asten.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €223

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Asten? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €120 €10 €1.514,60
3 jaar NLE €380 €10,56 €1.634,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.754,60

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Asten”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Asten:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Asten waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Asten? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Asten is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden namelijk aantrekkelijke welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €179

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Asten zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Tiel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de meest betaalbare energieaanbieder voor jou. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Asten


Vind de goedkoopste energie in Asten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Asten (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Aangename service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vriendelijke service
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Online account
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Asten

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Asten? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je snel de aantrekkelijkste gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Asten). Een goedkope gas leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kruiningen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Asten.