Energie vergelijken Kruiningen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Kruiningen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Eneco of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Kruiningen? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder tref je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Kruiningen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €255

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Kruiningen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €220 €18,33 €1.562,35
3 jaar Energiedirect.nl €330 €9,17 €1.682,35
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.802,35

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je rap en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Kruiningen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van wind of de zon. Of zoek naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kruiningen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Kruiningen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Kruiningen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Kruiningen is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €239

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Kruiningen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Elburg.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare stroomaanbieder voor jou. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Kruiningen


Profiteer van de goedkoopste energie in Kruiningen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Kruiningen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel af te sluiten
Sublieme acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Online verbruik inzien
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik advies
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Meerdere contracten
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Persoonlijke service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Aangename service
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kruiningen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Kruiningen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij zonder problemen de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Reimerswaal). Een geschikte partij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ureterp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Reimerswaal.