Energie vergelijken Tiel Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Tiel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroomaanbieders zoals DELTA en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Tiel? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna tref je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website check je handige info over gas, stroom en licht in Tiel.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €208

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Tiel? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.607,20
3 jaar Essent €340 €9,44 €1.727,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.847,20

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tiel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Tiel:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Tiel waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Enexis.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Tiel? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Tiel zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk sensationele welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €205

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Tiel zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nunhem.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Tiel


Zo vind je de goedkoopste energie in Tiel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Tiel (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette service
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
1 jarig contract
Interessante acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
2 jarig contract
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Tiel

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Tiel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen no-time de meest betaalbare aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Tiel). Een geschikte aanbieder kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Elburg.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Tiel.