Energie vergelijken Tilligte Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Tilligte? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Clean Energy en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Tilligte? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Tilligte.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €196

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Tilligte? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.607,50
3 jaar Engie €400 €11,11 €1.727,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.847,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Tilligte”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Tilligte:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Tilligte met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Cogas.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Tilligte? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Tilligte zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk speciale welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €210

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Tilligte zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ochten.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest betaalbare leverancier voor jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Tilligte


Stap over naar de goedkoopste energie in Tilligte

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Tilligte (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Aangename service
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Overstaphulp
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstaphulp
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Tilligte

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Tilligte? Met behulp van onze gas-vergelijker check je zonder problemen de meest voordelige gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Dinkelland). Een geschikte gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ellecom.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Dinkelland.