Energie vergelijken Baaium Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Baaium? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Baaium? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Baaium.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €212

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Baaium? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €200 €16,67 €1.515,00
3 jaar Budget Energie €140 €3,89 €1.635,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.755,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via de vergelijker vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Baaium”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Baaium:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Baaium waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Vattenfall.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Baaium? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Baaium zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders werken met sensationele welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €207

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Baaium zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Tinte.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Baaium


Overstappen naar de goedkoopste energie in Baaium

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Baaium (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verbruik advies
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Baaium

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Baaium? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij gelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Littenseradiel). Een betaalbare partij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Laag Zuthem.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Littenseradiel.