Energie vergelijken Tweede Exloërmond Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Tweede Exloërmond? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als Essent en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Tweede Exloërmond? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Tweede Exloërmond.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €209

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Tweede Exloërmond? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.608,65
3 jaar EnergieFlex €310 €8,61 €1.728,65
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.848,65

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Tweede Exloërmond”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Tweede Exloërmond:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Tweede Exloërmond die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Tweede Exloërmond? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Tweede Exloërmond zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Leveranciers kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €161

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Tweede Exloërmond zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oldekerk.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt direct de meest goedkope stroomaanbieder voor jou. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Tweede Exloërmond


Profiteer van de goedkoopste energie in Tweede Exloërmond

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Tweede Exloërmond (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Behulpzame service
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online verbruik inzien
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel oversluiten
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Tweede Exloërmond

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Tweede Exloërmond? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij gemakkelijk de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Borger-Odoorn). Een geschikte aanbieder ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Epen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.