Energie vergelijken Barendrecht Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Barendrecht? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals bijv. Allure Energie en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Barendrecht? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Barendrecht.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €190

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Barendrecht? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.516,50
3 jaar Green Choice €120 €3,33 €1.636,50
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.756,50

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via de vergelijker vergelijk je snel & vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Barendrecht”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Barendrecht:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Barendrecht waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Barendrecht? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Barendrecht is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers hanteren formidabele welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €275

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Barendrecht zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ubbena.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Barendrecht


Stap over naar de goedkoopste energie in Barendrecht

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Barendrecht (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Direct overstappen
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Barendrecht

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Barendrecht? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel & overzichtelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Barendrecht). Een geschikte maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Leende.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Barendrecht.