Energie vergelijken Leende Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Leende? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals bijv. De Vastelastenbond en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Leende? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Leende.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €191

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Leende? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.564,25
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.684,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.804,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Leende”. Je kunt ook filteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Leende:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Leende waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Leende? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Leende is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven jouw huizenhoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €300

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Leende zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Esbeek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Leende


Ontdek de goedkoopste energie in Leende

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu direct de goedkoopste stroom in Leende (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Overstapservice
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Persoonlijke service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Direct overstappen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Online account
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Overstaphulp
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
1 jarig contract
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Leende

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Leende? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Heeze-Leende). Een passende partij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Venhuizen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Heeze-Leende.