Energie vergelijken Ubbena Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Ubbena? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ubbena? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Ubbena.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €214

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Ubbena? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €120 €10 €1.609,10
3 jaar Oxxio €400 €11,11 €1.729,10
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.849,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ubbena”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Ubbena:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Ubbena die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ubbena? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Ubbena is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden namelijk aantrekkelijke welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €176

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ubbena zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ommel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige energieaanbieder voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ubbena


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ubbena

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ubbena (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijke service
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Nette service
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Hulp bij overstappen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ubbena

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ubbena? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij eenvoudig de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Assen). Een geschikte maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Esbeek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Assen.