Energie vergelijken Uitdam Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Uitdam? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Allure Energie en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Uitdam? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Uitdam.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €230

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Uitdam? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.609,45
3 jaar Budget Energie €150 €4,17 €1.729,45
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.849,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Uitdam”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Uitdam:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Uitdam met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Cogas.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Uitdam? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Uitdam zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers geven jouw prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €265

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Uitdam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Ooij.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Uitdam


Vind de goedkoopste energie in Uitdam

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Uitdam (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijke service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Uitdam

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Uitdam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij gelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Waterland). Een geschikte gas leverancier gezien? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Europoort.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Waterland.