Energie vergelijken Benneveld Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Benneveld? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomleveranciers als Engie of Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Benneveld? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie vind je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Benneveld.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €276

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Benneveld? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.518,25
3 jaar EnergieFlex €150 €4,17 €1.638,25
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.758,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Benneveld”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Benneveld:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Benneveld met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Eneco.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Benneveld? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Benneveld zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans immense welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €257

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Benneveld zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Varsseveld.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Benneveld


Overstappen naar de goedkoopste energie in Benneveld

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Benneveld (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Nette service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Persoonlijk advies
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Charmante service
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel af te sluiten
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
2 jarig contract
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Benneveld

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Benneveld? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je makkelijk de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Coevorden). Een geschikte gas leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Lewedorp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Coevorden.