Energie vergelijken Varsseveld Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Varsseveld? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Vandebron of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Varsseveld? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder zie je de prijs per jaar en de eventuele. cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina vind je alle info over stroom, gas en licht in Varsseveld.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €235

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Varsseveld? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €160 €13,33 €1.610,80
3 jaar Qurrent €420 €11,67 €1.730,80
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.850,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Varsseveld”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Varsseveld:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Varsseveld waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Varsseveld? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Varsseveld is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas geven jouw immense welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €168

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Varsseveld zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Oostrum.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jou. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Varsseveld


Stap over naar de goedkoopste energie in Varsseveld

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Varsseveld (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel af te sluiten
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste prijs stroom
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs stroom
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Sympatieke service
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online account
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Simpele voorwaarden
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Persoonlijk advies
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Varsseveld

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Varsseveld? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je direct de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Oude IJsselstreek). Een voordelige gasmaatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Foudgum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Oude IJsselstreek.