Energie vergelijken Benningbroek Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Benningbroek? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Greenchoice. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Benningbroek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de optionele korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Benningbroek.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €244

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Benningbroek? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €110 €9,17 €1.518,30
3 jaar Engie €160 €4,44 €1.638,30
5 jaar Engie €0 €0 €1.758,30

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze tool vergelijk je vluchtig en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Benningbroek”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Benningbroek:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Benningbroek waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energiedirect.nl.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Benningbroek? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Benningbroek zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers werken met immense welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €265

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Benningbroek zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Vasse.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Benningbroek


Zo vind je de goedkoopste energie in Benningbroek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Benningbroek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Charmante service
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
2 jarig contract
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Behulpzame service
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Snel overstappen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Goede medewerkers
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Variabele gasprijzen
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Benningbroek

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Benningbroek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij direct de voordeligste gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Medemblik). Een passende leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Lexmond.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Medemblik.