Energie vergelijken Lichtaard Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Lichtaard? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroomaanbieders als Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lichtaard? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Lichtaard.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €242

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Lichtaard? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.566,05
3 jaar Vattenfall €110 €3,06 €1.686,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.806,05

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Lichtaard”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Lichtaard:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Lichtaard met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als UnitedConsumers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Lichtaard? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Lichtaard is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €215

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Lichtaard zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Foxwolde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest voordelige energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Lichtaard


Vind de goedkoopste energie in Lichtaard

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Lichtaard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Overstapservice
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Aangename service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Persoonlijke service
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Overstaphulp
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online account
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Meerdere contracten
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Lichtaard

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Lichtaard? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij zonder problemen de meest voordelige gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Ferwerderadiel). Een passende leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Vollenhove.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ferwerderadiel.