Energie vergelijken Bentelo Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Bentelo? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Anode Energie en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bentelo? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Bentelo.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €267

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Bentelo? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.518,40
3 jaar Delta €180 €5,00 €1.638,40
5 jaar Delta €0 €0 €1.758,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je vluchtig en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Bentelo”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Bentelo:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Bentelo waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bentelo? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Bentelo zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw sensationele welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €250

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bentelo zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Veendam.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt nu de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bentelo


Zo vind je de goedkoopste energie in Bentelo

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Bentelo (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Bentelo

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Bentelo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je razendsnel de voordeligste leverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Hof van Twente). Een passende gas leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Lichtenvoorde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Hof van Twente.