Energie vergelijken Bergen Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Bergen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals bijv. E.ON en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Bergen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Bergen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €236

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Bergen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.518,80
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.638,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.758,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bergen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Bergen:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Bergen met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Bergen? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Bergen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers stunten met speciale welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €142

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bergen zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Vegelinsoord.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de goedkoopste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bergen


Ontdek de goedkoopste energie in Bergen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Bergen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette klantenservice
Prominente acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Contract wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel overstappen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede medewerkers
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Bergen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bergen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij razendsnel de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Bergen). Een goedkope leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Liessel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bergen.