Energie vergelijken Berghem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Berghem? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Berghem? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Berghem.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €178

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Berghem? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.519,00
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.639,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.759,00

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Berghem”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Berghem:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Berghem waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Oxxio.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Berghem? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Berghem is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met fantastische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €196

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Berghem zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Veldhoven.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de meest aantrekkelijke stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Berghem


Vind de goedkoopste energie in Berghem

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Berghem (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik advies
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Betalen in termijnen
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstapservice
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Direct overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Berghem

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Berghem? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je in minder dan een minuut de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Oss). Een voordelige partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Limbricht.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Oss.