Energie vergelijken Velsen-Zuid Start met vergelijken en bespaar maar liefst €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Velsen-Zuid? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als E.ON of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Velsen-Zuid? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstkorting. Advies nodig? Op onze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Velsen-Zuid.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €213

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Velsen-Zuid? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.611,70
3 jaar Vattenfall €280 €7,78 €1.731,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.851,70

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Velsen-Zuid”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Velsen-Zuid:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Velsen-Zuid die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder De Vastelastenbond.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Velsen-Zuid? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Velsen-Zuid zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders stunten met fantastische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €232

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Velsen-Zuid zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ospel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest aantrekkelijke aanbieder voor jou. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Velsen-Zuid


Zo vind je de goedkoopste energie in Velsen-Zuid

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Velsen-Zuid (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Online verbruik inzien
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Velsen-Zuid

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Velsen-Zuid? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je gelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Velsen). Een goedkope maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Garrelsweer.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Velsen.