Energie vergelijken Berltsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Berltsum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als Vrijopnaam en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Berltsum? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op onze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Berltsum.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €178

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Berltsum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.519,40
3 jaar EnergieFlex €380 €10,56 €1.639,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.759,40

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Berltsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Berltsum:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Berltsum met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Berltsum? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Berltsum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden vaak goede welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €137

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Berltsum zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Venhuizen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest voordelige stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Berltsum


Stap over naar de goedkoopste energie in Berltsum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Berltsum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online account
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verbruik advies
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Overstaphulp
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Snel af te sluiten
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Behulpzame service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Berltsum

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Berltsum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Menameradiel). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Lisse.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Menameradiel.