Energie vergelijken Venhuizen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Venhuizen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen zoals Allure Energie of Pure Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Venhuizen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Venhuizen.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €222

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Venhuizen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.611,95
3 jaar Qurrent €330 €9,17 €1.731,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.851,95

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze tool vergelijk je snel & eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Venhuizen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Venhuizen:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Venhuizen met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Venhuizen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Venhuizen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven jouw fantastische welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €257

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Venhuizen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Ossenzijl.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest betaalbare aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Venhuizen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Venhuizen

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Venhuizen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Overstapservice
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online verbruik inzien
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online account
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Sympatieke service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Simpele voorwaarden
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Venhuizen

Het verbruik van gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Venhuizen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij eenvoudig de goedkoopste gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Drechterland). Een geschikte aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Gasselternijveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Drechterland.