Energie vergelijken Bern Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Bern? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bern? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle details over gas, stroom en licht in Bern.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €240

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bern? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.519,45
3 jaar Engie €390 €10,83 €1.639,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.759,45

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via deze website vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bern”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bern:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Bern met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Enexis.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Bern? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Bern zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers werken met sensationele welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €134

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bern zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Venlo.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jou. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bern


Vind de goedkoopste energie in Bern

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Bern (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Persoonlijk advies
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Persoonlijk advies
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Bern

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Bern? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij makkelijk de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Zaltbommel). Een goedkope gasmaatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Lisserbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Zaltbommel.