Energie vergelijken Venlo Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Venlo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals E.ON en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Venlo? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina tref je alle info over stroom, gas en licht in Venlo.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €216

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Venlo? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.612,00
3 jaar Green Choice €340 €9,44 €1.732,00
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.852,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Venlo”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Venlo:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Venlo met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Venlo? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Venlo zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk prachtige welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €229

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Venlo zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Oterleek.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de meest voordelige energieaanbieder voor jou. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Venlo


Zo vind je de goedkoopste energie in Venlo

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Venlo (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Nette service
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette service
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Venlo

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Venlo? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je gelijk de voordeligste maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw woning (Venlo). Een interessante maatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Gasselternijveenschemond.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Venlo.