Energie vergelijken Best Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Best? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals bijv. Energiedirect.nl en Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Best? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Best.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €187

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Best? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.519,50
3 jaar Energiedirect.nl €400 €11,11 €1.639,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.759,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van de vergelijker vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Best”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Best:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Best met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Best? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Best zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven jouw goede welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €254

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Best zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Venray.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Best


Ontdek de goedkoopste energie in Best

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Best (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede medewerkers
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Maandelijks bijstellen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste prijs stroom
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette service
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Maandelijks bijstellen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Best

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Best? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Best). Een voordelige gas leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Lith.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Best.