Energie vergelijken Vinkel Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Vinkel? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroommaatschappijen als DELTA en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Vinkel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je alle details over gas, stroom en licht in Vinkel.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €224

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Vinkel? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.612,75
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.732,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.852,75

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Vinkel”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Vinkel:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Vinkel die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Qurrent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Vinkel? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Vinkel is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders stunten met formidabele welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €126

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Vinkel zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Oude Pekela.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Vinkel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Vinkel

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Vinkel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Nette service
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Charmante service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verschillende contracten
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele stroomprijzen
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Vinkel

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Vinkel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je zonder problemen de aantrekkelijkste leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Maasdonk). Een geschikte partij achterhaald? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Geldermalsen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Maasdonk.