Energie vergelijken Loon op Zand Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Loon op Zand? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Budget Energie en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Loon op Zand? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina vind je alle details over gas, stroom en licht in Loon op Zand.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €203

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Loon op Zand? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.567,90
3 jaar Essent €160 €4,44 €1.687,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.807,90

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Via onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Loon op Zand”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Loon op Zand:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Loon op Zand waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Loon op Zand? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Loon op Zand is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden je serieuze welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €127

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Loon op Zand zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Geldermalsen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt nu de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Loon op Zand


Vind de goedkoopste energie in Loon op Zand

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Loon op Zand (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Overstaphulp
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
2 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Persoonlijke service
Prominente acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Charmante service
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Loon op Zand

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Loon op Zand? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen no-time de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Loon op Zand). Een goedkope gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Waddinxveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Loon op Zand.