Energie vergelijken Vinkeveen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Vinkeveen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals Budget Energie of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Vinkeveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Vinkeveen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €186

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Vinkeveen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.612,85
3 jaar Vattenfall €190 €5,28 €1.732,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.852,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je gauw en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Vinkeveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Vinkeveen:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Vinkeveen waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Vinkeveen? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Vinkeveen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders geven jouw huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €206

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vinkeveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Oude Willem.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Vinkeveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Vinkeveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Vinkeveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Behulpzame service
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Online verbruik inzien
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Tussentijds aanpassen
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Vinkeveen

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Vinkeveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je eenvoudig de meest voordelige aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (De Ronde Venen). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Geldrop.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Ronde Venen.