Energie vergelijken Blauwestad Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Blauwestad? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als Essent of NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Blauwestad? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Op onze website check je handige info over stroom, gas en licht in Blauwestad.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €208

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Blauwestad? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.520,45
3 jaar Qurrent €270 €7,50 €1.640,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.760,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Blauwestad”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Blauwestad:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Blauwestad met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Blauwestad? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Blauwestad zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden vaak serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €161

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Blauwestad zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Vlagtwedde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Blauwestad


Overstappen naar de goedkoopste energie in Blauwestad

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Blauwestad (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Aangename service
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Online account
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
3 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Blauwestad

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Blauwestad? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij direct de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Oldambt). Een geschikte leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Lopikerkapel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Oldambt.