Energie vergelijken Vlagtwedde Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Vlagtwedde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals Eneco of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Vlagtwedde? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Vlagtwedde.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €272

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Vlagtwedde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.613,00
3 jaar NLE €220 €6,11 €1.733,00
5 jaar NLE €0 €0 €1.853,00

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze website vergelijk je snel & moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Vlagtwedde”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Vlagtwedde:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Vlagtwedde waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Liander.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Vlagtwedde? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Vlagtwedde zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven jouw immense welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €250

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vlagtwedde zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Oudega.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de meest goedkope maatschappij voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Vlagtwedde


Stap over naar de goedkoopste energie in Vlagtwedde

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Vlagtwedde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Online account
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online account
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel overstappen
Prominente acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Goede service
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
3 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Vlagtwedde

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Vlagtwedde? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je moeiteloos de voordeligste maatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Vlagtwedde). Een voordelige organisatie aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Gelselaar.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Vlagtwedde.