Energie vergelijken Blauwhuis Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Blauwhuis? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroommaatschappijen zoals bijv. Energiedirect.nl of Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Blauwhuis? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Blauwhuis.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €184

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Blauwhuis? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.520,50
3 jaar Green Choice €280 €7,78 €1.640,50
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.760,50

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Blauwhuis”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Blauwhuis:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Blauwhuis waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Blauwhuis? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Blauwhuis zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €240

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Blauwhuis zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Vledder.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Blauwhuis


Vind de goedkoopste energie in Blauwhuis

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Blauwhuis (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Verschillende contracten
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Overstapservice
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Charmante service
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vriendelijke service
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Blauwhuis

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Blauwhuis? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij meteen de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Loppersum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Súdwest-Fryslân.