Energie vergelijken Maarssen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Maarssen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Energiedirect.nl en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Maarssen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke korting. Wil je aanvullende informatie? Hier tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Maarssen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €196

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Maarssen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €240 €20 €1.569,20
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.689,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.809,20

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Maarssen”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Maarssen:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Maarssen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Maarssen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Maarssen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hanteren hoge welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €261

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Maarssen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Glimmen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Maarssen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Maarssen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Maarssen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Online account
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Meerdere contracten
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik advies
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Maarssen

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Maarssen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Stichtse Vecht). Een geschikte gas leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Wassenaar.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Stichtse Vecht.