Energie vergelijken Vries Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Vries? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Energieflex of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Vries? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Vries.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €276

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Vries? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €150 €12,50 €1.614,50
3 jaar Delta €200 €5,56 €1.734,50
5 jaar Delta €0 €0 €1.854,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je supersnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Vries”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Vries:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Vries waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Vattenfall.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Vries? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Vries is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak enorme welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €216

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Vries zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Overveen.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Vries


Stap over naar de goedkoopste energie in Vries

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Vries (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Persoonlijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vriendelijke service
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Overstapservice
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Goede service
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Vries

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Vries? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij makkelijk de voordeligste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Tynaarlo). Een interessante gas leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Gorinchem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Tynaarlo.