Energie vergelijken Borne Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Borne? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. Budget Energie of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Borne? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier check je alle details over stroom, gas en licht in Borne.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €246

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Borne? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €250 €20,83 €1.522,00
3 jaar Vattenfall €260 €7,22 €1.642,00
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.762,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze tool vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Borne”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Borne:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Borne met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Borne? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Borne zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen stunten met aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €229

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Borne zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Vriescheloo.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de goedkoopste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Borne


Profiteer van de goedkoopste energie in Borne

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Borne (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Meerdere contracten
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Persoonlijke service
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Borne

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Borne? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij vandaag nog de meest goedkope gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Borne). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Maastricht.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Borne.