Energie vergelijken Bosch en Duin Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Bosch en Duin? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals bijv. Eneco of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Bosch en Duin? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Bosch en Duin.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €274

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Bosch en Duin? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.522,20
3 jaar Oxxio €300 €8,33 €1.642,20
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.762,20

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je supersnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bosch en Duin”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bosch en Duin:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Bosch en Duin waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bosch en Duin? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Bosch en Duin zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk daverende welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €158

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Bosch en Duin zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Vrouwenparochie.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bosch en Duin


Profiteer van de goedkoopste energie in Bosch en Duin

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Bosch en Duin (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede service
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Charmante service
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Diverse prijsafspraken
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Online account
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede medewerkers
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede service
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bosch en Duin

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bosch en Duin? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je razendsnel de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Zeist). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Makkum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Zeist.