Energie vergelijken Boskoop Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Boskoop? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Boskoop? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Boskoop.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €220

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Boskoop? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.522,30
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.642,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.762,30

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je supersnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Boskoop”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Boskoop:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Boskoop waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Engie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Boskoop? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Boskoop is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk enorme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €293

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Boskoop zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Vught.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Boskoop


Ontdek de goedkoopste energie in Boskoop

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Boskoop (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online account
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstaphulp
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
2 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette klantenservice
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Boskoop

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Boskoop? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je eenvoudig de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenuit de regio (Alphen aan den Rijn). Een geschikte aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Mander.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Alphen aan den Rijn.