Energie vergelijken Botlek Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Botlek? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld Allure Energie en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Botlek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Botlek.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €261

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Botlek? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.522,40
3 jaar Engie €340 €9,44 €1.642,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.762,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Botlek”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Botlek:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Botlek waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Botlek? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Botlek zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven jouw gigantische welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €203

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Botlek zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wouterswoude.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Botlek


Ontdek de goedkoopste energie in Botlek

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Botlek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs stroom
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Charmante service
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Behulpzame service
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Botlek

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Botlek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je in minder dan een minuut de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Rotterdam). Een passende organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Mantgum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Rotterdam.