Energie vergelijken Wouterswoude Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wouterswoude? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wouterswoude? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Wouterswoude.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €198

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Wouterswoude? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.614,95
3 jaar EnergieFlex €290 €8,06 €1.734,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.854,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze website vergelijk je vlot en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Wouterswoude”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Wouterswoude:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Wouterswoude met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wouterswoude? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Wouterswoude zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met interessante welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €125

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wouterswoude zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Papenvoort.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw woning en verbruik. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wouterswoude


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wouterswoude

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wouterswoude (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Aangename service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vriendelijke service
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede service
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Behulpzame service
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Wouterswoude

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wouterswoude? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij snel de meest goedkope gasleverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Dantumadiel). Een betaalbare gas leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Grafhorst.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Dantumadiel.