Energie vergelijken Bourtange Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Bourtange? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bourtange? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie ontdek je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Hier check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Bourtange.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €205

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Bourtange? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.522,45
3 jaar Energiedirect.nl €350 €9,72 €1.642,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.762,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je vluchtig en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Bourtange”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Bourtange:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Bourtange waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Greenchoice.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bourtange? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Bourtange zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers stunten met sensationele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €176

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bourtange zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wanswerd.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bourtange


Overstappen naar de goedkoopste energie in Bourtange

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Bourtange (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Nette klantenservice
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Betalen in termijnen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Online account
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede medewerkers
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Betalen in termijnen
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Sympatieke service
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Bourtange

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bourtange? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je eenvoudig de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Vlagtwedde). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Mantinge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Vlagtwedde.