Energie vergelijken Wanswerd Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Wanswerd? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of NLE. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wanswerd? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wanswerd.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €239

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wanswerd? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.615,00
3 jaar Engie €300 €8,33 €1.735,00
5 jaar Engie €0 €0 €1.855,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wanswerd”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wanswerd:

  1. E.ON
  2. Fenor
  3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Wanswerd met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wanswerd? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Wanswerd zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €205

  1. Check wat de einddatum van het contract is.
  2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
  3. Kies de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
  4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
  5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
  6. De aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
  7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wanswerd zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Parrega.

  1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
  2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
  3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste stroomleverancier voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
  4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
  5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wanswerd


Vind de goedkoopste energie in Wanswerd

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Wanswerd (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs gas
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Wanswerd

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wanswerd? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je zonder problemen de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Ferwerderadiel). Een interessante organisatie achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Graft.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Ferwerderadiel.