Energie vergelijken Mantinge Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Mantinge? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Essent of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Mantinge? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Advies nodig? Op onze website check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Mantinge.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €261

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Mantinge? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €130 €10,83 €1.570,15
3 jaar Vattenfall €290 €8,06 €1.690,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.810,15

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je snel & probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mantinge”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Mantinge:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Mantinge waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Mantinge? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Mantinge is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers stunten met serieuze welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €257

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Mantinge zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Graft.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Mantinge


Overstappen naar de goedkoopste energie in Mantinge

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Mantinge (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Contract wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Sympatieke service
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel af te sluiten
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijke service
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Mantinge

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Mantinge? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij snel de voordeligste gasleverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenuit de regio (Midden-Drenthe). Een passende partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wemeldinge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Midden-Drenthe.