Energie vergelijken Briltil Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Briltil? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals Vandebron en MAIN Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Briltil? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Briltil.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €195

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Briltil? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.523,40
3 jaar Oxxio €220 €6,11 €1.643,40
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.763,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze tool vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Briltil”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Briltil:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Briltil met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Briltil? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Briltil is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk interessante welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €286

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Briltil zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wamel.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest goedkope energieaanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Briltil


Zo vind je de goedkoopste energie in Briltil

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Briltil (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jarig contract
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Online verbruik inzien
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstaphulp
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel oversluiten
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Persoonlijke service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Briltil

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Briltil? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je eenvoudig de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Zuidhorn). Een passende maatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Mastenbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Zuidhorn.