Energie vergelijken Britsum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Britsum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Energiedirect.nl of Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Britsum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energie. Per energieaanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle info over gas, stroom en licht in Britsum.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €248

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Britsum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.523,45
3 jaar Qurrent €230 €6,39 €1.643,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.763,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze website vergelijk je snel & zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Britsum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Britsum:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Britsum met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Britsum? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Britsum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met gigantische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €181

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Britsum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Wanneperveen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest betaalbare maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Britsum


Profiteer van de goedkoopste energie in Britsum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Britsum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Maandelijks bijstellen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel overstappen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Overstapservice
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Aangename service
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Britsum

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Britsum? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je probleemloos de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarderadeel). Een interessante organisatie gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Matsloot.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Leeuwarderadeel.