Energie vergelijken Wanneperveen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Wanneperveen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Clean Energy of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wanneperveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over stroom, gas en licht in Wanneperveen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €244

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wanneperveen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.616,00
3 jaar Oxxio €180 €5,00 €1.736,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.856,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je rap en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wanneperveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Wanneperveen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Wanneperveen waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Fenor.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wanneperveen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Wanneperveen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden vaak gigantische welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €187

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wanneperveen zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Poeldijk.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wanneperveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Wanneperveen

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Wanneperveen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Hulp bij overstappen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Online account
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Online account
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede medewerkers
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Wanneperveen

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wanneperveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij zonder moeite de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Steenwijkerland). Een geschikte aanbieder ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Groot-Ammers.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Steenwijkerland.