Energie vergelijken Matsloot Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Matsloot? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers als Allure Energie en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Matsloot? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Matsloot.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €268

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Matsloot? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.571,15
3 jaar Engie €170 €4,72 €1.691,15
5 jaar Engie €0 €0 €1.811,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels de vergelijker vergelijk je vluchtig en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Matsloot”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Matsloot:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Matsloot waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Fenor.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Matsloot? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Matsloot is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen werken met interessante welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €290

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Matsloot zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Groot-Ammers.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de voordeligste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Matsloot


Profiteer van de goedkoopste energie in Matsloot

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Matsloot (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste prijs stroom
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede service
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Matsloot

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Matsloot? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je eenvoudig de meest voordelige gasmaatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Noordenveld). Een voordelige leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Westergeest.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Noordenveld.