Energie vergelijken Bronneger Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Bronneger? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als Energiedirect.nl en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bronneger? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier blader je door handige info over stroom, gas en licht in Bronneger.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €273

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Bronneger? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.523,95
3 jaar Oxxio €330 €9,17 €1.643,95
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.763,95

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je gauw en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Bronneger”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Bronneger:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Bronneger met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij De Vastelastenbond.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Bronneger? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In Bronneger is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden je serieuze welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €194

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Bronneger zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Warmenhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bronneger


Zo vind je de goedkoopste energie in Bronneger

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Bronneger (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Direct overstappen
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Goede klantenservice
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Nette klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede service
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Bronneger

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Bronneger? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je vandaag nog de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Borger-Odoorn). Een interessante leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Meeuwen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.