Energie vergelijken Bruinehaar Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Bruinehaar? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroomaanbieders zoals DELTA en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bruinehaar? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Hier tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Bruinehaar.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €231

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Bruinehaar? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.524,25
3 jaar Delta €390 €10,83 €1.644,25
5 jaar Delta €0 €0 €1.764,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Bruinehaar”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Bruinehaar:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Bruinehaar die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Engie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bruinehaar? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Bruinehaar zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven jouw serieuze welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €277

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Bruinehaar zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Waskemeer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt eenvoudig de meest voordelige energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Bruinehaar


Overstappen naar de goedkoopste energie in Bruinehaar

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Bruinehaar (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Behulpzame service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verbruik aanpassen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Overstaphulp
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bruinehaar

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Bruinehaar? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je nu de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Twenterand). Een voordelige maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Meliskerke.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Twenterand.