Energie vergelijken Brunssum Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Brunssum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals bijv. Essent en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Brunssum? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Brunssum.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €182

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Brunssum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.524,40
3 jaar Essent €420 €11,67 €1.644,40
5 jaar Essent €0 €0 €1.764,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je gauw en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Brunssum”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Brunssum:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Brunssum met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Brunssum? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Brunssum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw reusachtige welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €230

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Brunssum zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wateren.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Brunssum


Zo vind je de goedkoopste energie in Brunssum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Brunssum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Behulpzame service
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Overstapservice
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstaphulp
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette service
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede klantenservice
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Brunssum

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Brunssum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen mum van tijd de goedkoopste maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Brunssum). Een aantrekkelijke aanbieder gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Mensingeweer.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Brunssum.