Energie vergelijken Wateren Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Wateren? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als Essent of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wateren? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke leverancier check je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Wateren.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €259

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wateren? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.616,95
3 jaar Budget Energie €370 €10,28 €1.736,95
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.856,95

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je gauw en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Wateren”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wateren:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Wateren waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Enexis.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wateren? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Wateren is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven jouw interessante welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €201

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wateren zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Raard.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de aantrekkelijkste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wateren


Profiteer van de goedkoopste energie in Wateren

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Wateren (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede medewerkers
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Online account
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Overstaphulp
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijke service
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Nette service
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wateren

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wateren? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je snel & overzichtelijk de meest voordelige gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Westerveld). Een interessante organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Haarzuilens.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Westerveld.